Природният газ да поскъпне с 36,2% през октомври поиска Булгаргаз. Ако

...
Природният газ да поскъпне с 36,2% през октомври поиска Булгаргаз. Ако
Коментари Харесай

Булгаргаз поиска природният газ да поскъпне с 36,2% от днес |

Природният газ да нарастне с 36,2% през октомври изиска " Булгаргаз ".

Ако енергийният регулатор КЕВР, не открие неточност при изчисленията, ще би трябвало да утвърди заявлението и през този месец синьото гориво ще се продава за 94,54 лв. за мегаватчас без такси и данъци.

Новата стойност на газа влиза в действие от през днешния ден. Окончателното решение се чака до часове.

Преди дни стана ясно, че повишаването ще е доста по-голямо от предвижданите 16%, защото прогнозата на държавният газов монопол бе правена преди три седмици, а от този момент цените продължиха да порастват стремглаво на европейските тържища.

„ Към сегашния миг в Европа явно количествата, които се подават, са незадоволителни, с цел да покрият както настоящото ползване, по този начин и да бъдат нагнетени количества, с цел да се обезпечи есенно-зимния сезон. В последния месец цените на европейските газови пазари са скочили с над 50%. Дори и при тези нараствания „ Булгаргаз “ ще предлага газа най-малко на 20% по-евтино спрямо тези цени “, съобщи преди дни изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов.

На първо число всеки месец енергийният регулатор утвърждава цена на природния газ, която не въздейства директно върху фактурите за парното и топлата вода, само че важи за бизнеса. Скъпото гориво неизбежно ще усили в допълнение индустриалните разноски на фирмите, които го употребяват като суровина.

От началото на годината досега природният газ е поскъпнал над 3 пъти. Ето по какъв начин се трансформираха цените на синьото гориво за бизнеса през 2021 година:



.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР